איך לגזום עץ מנגו ב-4 שלבים פשוטים
גזום את עץ המנגו שלך לפחות פעמיים בשנה כדי לקדם צמיחה בריאה.
להלן 4 שלבים פשוטים מאת אומן הגיזום להראות לך כיצד לגזום:
1) גזרו ענפים מתים או חולים בעזרת מזמרה עוקפת חדה. הקפד לחתוך אותם בחזרה לענף בריא, אם אפשר.
2) חתוך את כל הענפים שמתחככים זה בזה או חוצים זה את זה.
3) גזרו את כל הענפים שצומחים למרכז העץ או גדלים קרוב מדי לאדמה.
4) לאחר שתסיים, השקה היטב את עץ המנגו שלך ותן לו קצת זמן לפני שתעשה משהו אחר.
מדריך שלב אחר שלב לגיזום עץ מנגו
תהיתם פעם איך לגזום נכון את עץ המנגו שלכם? מאמר זה ילמד אותך כיצד לעשות זאת עם הוראות שלב אחר שלב.
הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות הוא למצוא את הענף הכי קרוב לקרקע. לאחר מכן, חתוך אותו בזווית של 45 מעלות. לאחר מכן, פעל במעלה העץ וחתוך את כל הענפים שחוצים זה על זה או צומחים בכיוון לא טבעי. כדאי גם להסיר את כל הפראיירים על גזע העץ שעלולים לצמוח בכיוון לא טבעי או קרוב מדי זה לזה.
לבסוף, לאחר שסיימתם את התהליך הזה בכל צידי העץ, תנו לעץ המנגו שלכם גיזום אחרון על ידי הסרת ענפים או עלים תועים שעלולים לבלוט מצורתו הטבעית.
שלב 1: בחר מגוון עץ מנגו המתאים לאקלים ולסוג האדמה שלך.
שלב 2: בדוק את העץ כדי לראות אם יש ענפים מתים, ענפים חולים או פגומים, או כל גורם אחר שעלול לדרוש גיזום.
שלב 3: הסר כל ענפים מתים וענפים חולים או פגומים עם מסור.
שלב 4: הסר את כל הפראיירים מגזע העץ על ידי חיתוך שלהם בגובה פני הקרקע עם סכין חדה.
שלב 5: חתוך את הנבטים הארוכים מקצות הענפים לאורך של כ-10 ס"מ (4 אינץ') על מנת לקדם צמיחה חדשה בנקודות אלו.
שלב 6: הסר את כל הפראיירים מסביב לבסיס העץ על ידי חיתוך שלהם בגובה הקרקע עם סכין חדה.
מדוע עץ מנגו צריך גיזום?
אם אתה חובב מנגו, אז אתה יודע שצריך לגזום עצי מנגו. מטרת גיזום עץ מנגו היא לשלוט בצמיחת העץ ולשמור עליו בצורה רצויה.
גיזום מסייע בשליטה בגובה ופיזור העץ. זה גם עוזר להפחית את המשקל על הענפים, כך שהם יכולים לשאת יותר פירות. גיזום גם מגביר את ייצור הפירות שכן הוא מפנה מקום לזרמים חדשים שמהם יכולים לצמוח יותר פרחים ופירות.
עצי מנגו מניבים פירות עד שישה חודשים מדי שנה. הפרי נקטף כשהוא בשל ולא רגע לפני. אם העץ לא נגזם, הענפים יגדלו קרוב יותר לאדמה ויהפכו כבדים מכדי שהעץ יוכל לשאת אותו.
עץ המנגו זקוק לגיזום משלוש סיבות: 1) כדי לוודא שהוא יכול לשאת את משקל הענפים, 2) לשמור על צורה בריאה ו-3) להגביר את ייצור הפירות.
הזמן הטוב ביותר לגיזום עץ מנגו הוא בסוף החורף או בתחילת האביב, כי בתקופה זו של השנה, אין עליו עלים כך שתוכלו לראות היכן אתם כורתים. עם זאת, לעולם אל תגזום את עץ המנגו שלך במהלך עונת הפריחה, מכיוון שלפרחים יש חשיבות מכרעת להאבקה, אשר בתורה מייצרת יותר פירות.