הטעמים התאילנדים
שני המכשולים הגדולים ביותר בבישול התאילנדי הם מיזוג של האטריות ואיזון הטעמים ברוטב תאילנדי. אני זוכר שהתנסיתי במנה הזו במשך שבועות לפני שסוף סוף הכנתי מנה שהילד אמר "טעים". הבנה אמיתית של תרבות האוכל התאילנדי תעזור לכם מאוד להגיע לטעמים האותנטים אליהם אתם מכוונים.
אנחנו הישראלים, צריכים להתחיל להעריך את הפרטים הקטנים שהתאילנדים מקדישים להם תשומת לב רבה והתוצאה בהתאם.
התאילנדים מאוד ידידותיים
כמובן שהם אוהבים לאכול בקבוצות גדולות ולרוב מזמינים מספיק לכל השולחן שכן נהוג לנסות כמה מנות בו זמנית באותה הארוחה. בניגוד למערביים, התאילנדים לא שמים מנות גדולות של אוכל על הצלחת בבת אחת. ראשית, כדאי להתחיל את הארוחה עם כף אורז רגיל, מה שמדגיש את חשיבות האורז בתרבות התאילנדית ונותן לו את הבמה הראויה לו.
שנית, חשוב לנסות דברים חדשים ולנסות מנות שונות. מכיוון שיש מגוון עצום של מנות המבוססות על מיקום גאוגרפי וסוגי מזון, יש כל כך הרבה תגליות חדשות שאפשר לעשות בתאילנד ומטעמים אינסופיים של אוכל תאילנדי.
כל מה שאתה אוהב בתאילנד
לצד המאכלים האותנטים המקומיים, תוכלו למצוא גם את האוכל שאתם מכירים מהבית כמו: פיצה, צ'יפס, כריכים ושלל אופציות, הכל נמצא כאן. עדיף לדעת מה לאכול, איפה ומתי לקנות אוכל שיעניק לכם חוויה בלתי נשכחת בתאילנד, כי האוכל משחק תפקיד חשוב בתרבות התאילנדית ובכלל פשוט כיף לאכול בטיול ולהביא את זה לבית לאחר מכן ולבשל לאהובים שלכם.
האוכל והמטבח התאילנדי
אתה לא יודע הרבה דברים על אוכל תאילנדי עד שאתה גר ואוכל בתאילנד באופן יומיומי וטועם המון אפשרויות.
בין אם הייתם בתאילנד או רוצים לבקר, כולם מסכימים שהמטבח התאילנדי הוא ייחודי וטעים. כולם מכירים את הקארי הירוק המפורסם, מרק עוף קוקוס וכמובן פאד טאי, אך יש עוד עוד מגוון אדיר של טעמים נפלאים.
אם אתם רוצים ליהנות מחוויה תאילנדית אמיתית ולהרגיל את בלוטות הטעם שלכם לטעמים תאילנדים, היצמדו למנות מסורתיות, לא תצטערו על כך. כדאי לכם, פשוט תצאו למסע של מנות אותנטיות שלא הכרתם וכך תיחשפו לעוד ועוד אפשרויות שאפשר להכין בבית.
כיום בישראל, ישנם חברות שמייבאות מוצרים היישר מהמזרח הרחוק ישר לביתכם, תוכלו לקנות בחנות ותוכלו להזמין הביתה ישירות אליכם, בחירה שלכם. ממעדנים וחטיפים מיוחדים, עד לאטריות מיוחדות, פירות ים ועוד.
הדבר הטוב בתרבות התאילנדית הזו הוא שכל אחד יכול לטעום מנות שונות על השולחן והכל פרוס לפניכם. תרבות תאילנדית נוספת היא לנסות את כל מה שעולה על השולחן, לא רק את האוכל עצמו, אלא גם את התבלינים השונים המפוזרים.
המטבח התאילנדי תמיד שואף לאיזון בין ארבעה טעמים
הטעמים הם: מתוק, חמוץ, חריף ומלוח. אחד הדברים הטובים ביותר במטבח התאילנדי הוא הצמדה זהירה של טעמים ומרכיבים במנות. המטבח התאילנדי משלב את כל חמשת החושים; מלוח, חריף, חמוץ, מתוק ומר – בארוחה אחת ותאמינו שהם יודעים מה הם עושים.
מנות מסורתיות
יש הרבה מנות כמו למשל, Kuoy Teow (מרק אטריות), המלווה בנתזים עדינים של תבלינים, לא בהכרח חמים. למרות שלאוכל תאילנדי יש מוניטין של חריף, במציאות רק כמה מנות מתובלות בבירור ואת רובן אפשר לשנות לפחות חריף פשוט על ידי בקשה. מנות תאילנדיות רבות משתמשות ברוטב דגים או במשחת שרימפס עבור מליחותם, בסוכר דקלים ובפירות עבור המתיקות שלהם, פלפלי צ'ילי ועשבי תיבול טריים לטעם, ומיץ ליים או תמרהינדי עבור טעמם החריף.
זכרו תמיד, זה לא שאכלתם את זה מעולם, לא אומר שזה לא טעים, תבואו פתוחים לשינויים ולהפתעות חדשות בחיים. אין ספק שלאוכלי הכשר זה יותר מאתגר לבצע קנייה של מוצרים תאילנדים אבל גם לזה יש פתרונות, כמו תמיד.
החריפות במטבח התאילנדי
אוכל תאילנדי חריף בדרך כלל, בעוד שאוכל סיני נוטה להיות בעל טעם מתון יותר. אוכל תאילנדי מחולק בדרך כלל ל-4 סוגים: מנות אורז המשתנות מאזור לאזור, כאשר אזורי צפון וצפון מזרח מעדיפים אורז דביק ומרכז תאילנד מעדיפים זנים יותר טעימים. מעבר לזה, כמובן שאוכל להדגיש את ההבדלים בין כל מנה (למשל אטריות תאילנדיות בתאילנד ובאמריקה), אבל במאמר זה אתמקד באוכל באופן כללי.
אני יודע איך אתה מרגיש, זה יכול להיות מאוד מכריע להסתכל על התפריטים הענקיים ברוב המסעדות התאילנדיות. אתחיל בדבר הכי חשוב שאתה צריך לדעת בעת הזמנת אוכל בתאילנד ואולי אתם רק מבקרים במסעדה תאילנדית בפעם הראשונה ורוצים לדעת מה ואיך להזמין. תאילנדים לא אוהבים להוציא הרבה כסף על אוכל תאילנדי, בעיקר בגלל שהם מרגישים שהמשפחה שלהם מבשלת אותו הרבה יותר טוב בבית, או שאוכל רחוב תאילנדי בכמה דולרים הוא לרוב טוב כמו מסעדות יוקרה, בעיקר שמדברים על עולם המוקפצים.
אוכל תאילנדי ברחוב
אוכל תאילנדי ברחוב שמוגש לכם תוך מספר דקות, בחום המקסימלי וכל כך טעים וזול שאתם לא יודעים מה אתם עוד צריכים בחיים האלה. מעבר לכך, הוא גם הרבה יותר זול וגם יש בו מרכיבים שאפשר לקחת הביתה ולהכין בעצמכם, מכיוון שאוכל רחוב טיפוסי בתאילנד יכול לעלות באזור $1. המטבח התאילנדי פופולרי בכל העולם. לתאילנד, כמו מדינות רבות, יש ניואנסים תרבותיים משלה בכל הנוגע לאוכל.
לאכול זה פשוט כיף, לטעום עוד ועוד מהמטבח התאילנדי,שיודע גם להצטלם נהדר. לתת טאץ' משלכם זה נחמד או לתת למנות גרסה אמריקאית או של ארץ אחרת רק יאכזב ויוביל לביקורות רעות ברוב המקרים, שמרו על הרטבים האותנטים והייחודים.
האוכל התאילנדי מקורו באנשים שהיגרו מהמחוזות הדרומיים של סין לתאילנד המודרנית לפני מאות שנים
עם זאת, המטבח התאילנדי עדיין מותאם לתרבות ולמטבח של ארצם. עם זאת, הטעם המדהים של אוכל תאילנדי אותנטי בתאילנד אינו דומה למה שאוכלים במערב. הוא בהחלט מזכיר, אך זה לא יהיה אותו דבר אף פעם אז גם אם אתם מנסים ליצור מנות אצלכם בבית, השתדלו להשתמש במוצרים תאילנדים מקוריים ולשאוף להיות הכי קרובים למקור.